Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

CUPA JAGUAR OPEN DE TAEKWON-DO ITF PENTRU JUNIORI III și II TG. MUREȘ, 05 – 06 NOV 2021

05/11/2021 - 06/11/2021

Nr. 241 / 28.10.2021

 

Federaţia Română de Taekwon-do I.T.F. şi Asociația Club Sportiv JAGUAR ACADEMY MUREȘ – Tg. Mureș au deosebita plăcere şi onoare de a vă invita să participați la Cupa Jaguar Open de Taekwon-do I.T.F pentru juniori III și II, în perioada 05-06 noiembrie 2021, localitatea Tg. Mureș, județul Mureș.

Comitetul de organizare face eforturi deosebite pentru a vă oferi cele mai bune condiții de întrecere așteptând cu nerăbdare să întâmpine un număr cât mai mare de sportivi, la acest eveniment sportiv.

Cu stimă și considerație,
Președinte,
Cosmin Oprescu

A. Informații generale

Organizatori

Federația Română de Taekwon-do I.T.F. 
Str. Bradului, 15-A-12
Loc. Călan, Jud. Hunedoara
Tel: 0766.800.330
Email: [email protected]
  Asociația Club Sportiv JAGUAR ACADEMY MUREȘ – Tg. Mureș
Tel: 0746 615 377
Email: [email protected] 

Data

05-06 noiembrie 2021

Locul

Sala Sporturilor Tg. Mureș, Str. Aleea Parcul Sportivilor, nr. 1 (Sala Polivalentă), Tg. Mureș, jud. Mureș

B. Regulament

1. Participanți

Structurile sportive cu C.I.S. eliberat de M.T.S., afiliate la Federaţia Română de Taekwon-do I.T.F. şi cu taxele plătite pe anul 2021.

Participă numai sportivi legitimaţi şi cu gradele acordate de către Federaţia Română de Taekwon-do I.T.F., număr nelimitat de sportivi / categorie / club.

Gradele vor fi achitate în contul federaţiei până la data înscrierii în competiţie iar sportivii vor fi validaţi de către Comisia de Evidență a Membrilor și Înscriere. Pentru a evita eventualele neclarităţi rugăm preşedinţii cluburilor să trimită dovada plăţii şi tabelul cu sportivii promovaţi în grad, pentru a putea fi validați în sistemul online, pe adresa [email protected].

Gradul minim admis:

 • juniori III, II: 9 GUP

2. Probele de concurs

JUNIORI III-II (masculin şi feminin) TULL, LUPTĂ, TEHNICI SPECIALE, MĂSURAREA FORȚEI – sistem dinamometru, SPEED KICK

Tull (M/F):

 • -6 ani: o singură grupă
 • -8 ani: o singură grupă
 • -10 ani, -12 ani, -14 ani: două grupe
  • 9-6 GUP
  • 5-1 GUP

Tull echipe: (M/F)

Luptă (M/F):

 • -6 ani
 • -8 ani: -24 kg, +24 kg
 • 10 ani: -25 kg, -30 kg, -35 kg, -40 kg, -45 kg, +45 kg
 • -12 ani: -30 kg, -35 kg, -40 kg, -45 kg, – 50 kg, +50 kg
 • -14 ani: -35 kg, -40 kg, -45 kg, -50 kg, -55 kg, +55 kg

NOTĂ: În cazul în care nu sunt înscriși minim 3 sportivi per categorie, se comasează categoria mai mică la cea mai mare.

Tehnici speciale:

 • Twimyo Nomo Yop Cha Jirugi (toate categoriile de vârstă)

MĂSURAREA FORȚEI – sistem dinamometru:

 • M/F: -6 ani, -8 ani, -10 ani, -12 ani, -14 ani: Yop joomuk și dollyo chagi

SPEED KICK – dollyo chagi

 • M/F: -6 ani, -8 ani, -10 ani, -12 ani, -14 ani – sistem piramidal


3. Echipamentul sportivilor

 • Echipamentul oficial este cel omologat şi aprobat de FRTKD ITF, A.E.T.F și I.T.F.
 • Echipamentul fiecărui sportiv va fi verificat de un arbitru desemnat la intrarea acestuia pe suprafaţa de competiţie.
 • Sportivii vor avea acces la suprafaţa de concurs doar însoţiţi de un instructor sau antrenor de taekwon-do ITF, pe baza cardului, fiind echipaţi în culoarea colţului, cu 2 minute înainte de începerea meciului, conform grilelor de concurs.

4. Contestații

Se fac pe baza regulamentului de arbitraj. În cazul contestaţiei, antrenorul trebuie să prezinte banii şi să completeze formularul de contestaţie pe loc, la masa Jury President a ringului respectiv, în maxim 5 minute de la terminarea întâlnirii în cauză.

5. Cântarul

Cântărirea sportivilor va fi făcută la sâmbătă, 06.11.2021, de la ora 09:00 până la ora 10:00 la Sala Sporturilor (sala de conferințe), Str. Aleea Parcul Sportivilor, Nr. 1, Tg. Mureș, jud. Mureș.

LA CÂNTAR NU ESTE ADMISĂ DEPĂŞIREA LIMITEI MAXIME A CATEGORIEI!

La cântar sportivii se vor prezenta în pantaloni de dobok şi tricou (acestea însumând 0,500 kg, care vor fi scăzute).

Sportivii care la cântar depăşesc limita de greutate au la dispoziţie 1 oră (doar în ziua de vineri) de la primul cântar oficial pentru a confirma categoria. Dacă la al doilea cântar oficial, vinerea, sportivii nu se încadreză în categoria la care au fost înscrişi, aceştia vor fi retraşi din categoria acestora.

C. Înscriere

1. Componența echipelor

Fiecare delegaţie poate fi alcătuită din:

 • 1 conducător delegaţie
 • 1 sau mai mulți antrenori și / sau instructori acreditați pe anul 2021
 • sportivi competitori – juniori III, II (masculin şi feminin)
 • 1 sau mai mulți arbitri acreditaţi pe anul 2021

2. Cluburi eligibile pentru participare

Înscrierea sportivilor, arbitrilor, instructorilor în competiţie se va face online, fiecare conducător de delegație primind în prealabil acces pe bază de utilizator și parolă la sistemul electronic de înscriere.

Finalizarea înscrierilor va avea loc sâmbătă, 06.11.2021, de la ora 9:00 până la ora 10:00 la Sala Sporturilor (sala de conferințe), Str. Aleea Parcul Sportivilor, Nr. 1, Tg. Mureș, jud. Mureș, conform programului de prezentare la înscriere care va fi anunțat până la această dată.

Înscrierea se va face de către 1 antrenor / instructor de la clubul respectiv. Antrenorul / instructorul va prezenta tabelul cu responsabilitatea accidentelor și va achita taxele de competiţie.

Orice neconcordanță se va lămuri cu Directorul de Competiție, dl Ciprian Banea, care este și Membru în Comisia de Înscriere.

Notă:

 • Conducătorii delegaţiilor au obligaţia ca la înscrierea în competiţie conform programului să prezinte tabelul cu responsabilitatea accidentelor.
 • La categoria oficiali, pentru poziţiile antrenor sau instructor, nu pot fi înscrise persoane ce nu deţin această calitate.

3. Data limită

Cluburile vor solicita cazarea pentru arbitri (conform numărului de sportivi înscriși) până în data de 04.11.2021 pe adresa: [email protected] Arbitrii care nu și-au făcut rezervarea până la această dată își vor suporta cheltuielile de cazare și masă. Persoana de contact: Alecsandra Matei, tel. 0746 615 377.

Înscrierea în sistemul online se va face până joi, 04.11.2021, ora 20:00. După aceast termen, sistemul va bloca automat procesul de înscriere și nu se vor mai putea face modificări. Operarea înscrierilor în sistemul online poate lua un timp considerabil, ținând cont de numărul de persoane înscrise, sunt necesare încărcări de fotografii pentru fiecare persoană înscrisă. NU VĂ BAZAȚI PE ULTIMA ZI!!!

Tragerile la sorţi vor fi efectuate electronic în sistem online de către domnul Secretar Federal Popa Cristian în data de joi, 04.11.2021 la ora 21h00. Orice nelămurire legată de tragerea la sorti se va dezbate la la Tg. Mureș.

4. Taxe de participare

 • taxă de participare sportiv: 30 lei / probă / sportiv (cu excepția probei Luptă Tradițională – gratis)

 • taxa arbitraj: fără arbitru 300 lei / club, cluburi cu 1 arbitru – 100 lei / club, cluburi cu minim 2 arbitri – 70 lei / club.

 • În situația în care sunt cluburi care nu au achitat taxele anuale și doresc să participe la campionat, trebuie să achite taxele prezentate pe pagina www.taekwondo-itf.ro.

 • Cluburile participante trebuie sã asigure: 1 arbitru / club pentru cluburile care au între 1 până la 10 sportivi, 2 arbitri pentru cluburile care au între 11 până la 20 sportivi și 3 arbitri pentru cluburile care au peste 20 de sportivi.

5. Arbitraj

Cluburile vor solicita cazarea pentru arbitri (conform numărului de sportivi înscrişi) până în data de 04.11.2021. Arbitrii care nu și-au făcut rezervarea până la această dată își vor suporta cheltuielile de cazare și masă.

Arbitrii au obligaţia să participe la şedinţa de arbitraj – sâmbătă 06.11.2021, ÎN COSTUM DE ARBITRU, aproximativ ora 10:00 la Sala Sporturilor Tg. Mureș, Sala de conferințe. Cei care nu sunt prezenţi la sedinţa de arbitraj, vor fi excluşi de pe lista arbitrilor şi vor pierde drepturile de cazare.

Vor avea ţinuta regulamentară de arbitru I.T.F. Cei care nu au ţinută regulamentară vor fi excluşi, pierzându-şi drepturile de arbitraj (cazare, plată). Arbitrii acceptaţi sunt cei de pe lista arbitrilor acreditaţi şi validaţi de Federaţia Română de Taekwon-Do I.T.F, actualizată pe anul 2021, după Stagiile de arbitraj de la Sibiu, 2021. Comportamentul arbitrilor, prestaţia şi remuneraţia acestora vor fi analizate de către membri Comisiei de Arbitraj și Directorul de Arbitraj, dl. Banea Ciprian – 5 dan.

Arbitrii care doresc să arbitreze (acreditați pe 2021) dar nu se încadrează la paragraful 1, vor avea condițiile de masă cu ceilalți arbitri (fără cazare).

În cazul în care numărul de arbitri înscriși de cluburi este mai mare decât numărul necesar de arbitri, selecția acestora se va face de către Directorul de Arbitraj, urmând să fie comunicată lista către conducătorii cluburilor.

6. Antrenori

Antrenorii trebuie să fie îmbrăcaţi în trening, pantofi sport şi să aibă prosop.

Numai o singură persoană (antrenor / instructor) are voie să însoţească sportivul la spaţiul de luptă. Antrenorii cluburilor sportive vor desemna un instructor secund pentru a merge cu sportivul în cazul în care doi sportivi de la acelaşi club participă simultan la concurs.

D. Altele

1. Recompense

Recompense pentru fiecare categorie de greutate şi sex, după cum urmează:

 • Sportivii vor fi premiați cu diplome şi medalii pentru locurile I, II şi III potrivit regulamentului;
 • Se vor acorda Trofee pentru clasamentul general la: juniori III-II.

2. Control doping

Federaţia Română de Taekwon-do ITF va solicita antrenorilor să se prezinte cu sportivii la control doping conform solicitărilor ANAD.

3. Cazare

 • se va publica o notă informativă în acest sens

Rezervarile se fac de către fiecare club în parte.

4. Alte informații

În vederea participării la Cupa Jaguar Open de Taekwon-do ITF pentru juniori III-II de la Tg. Mureș, din perioada 05-06 noiembrie 2021, este obligatorie testarea sportivilor, arbitrilor, antrenorilor, cu teste antigen SARS CoV-2, efectuate în unitățile avizate de Ministerul Sănătății cu maxim 48 de ore înainte de data și ora cântarului, conform Ordinului comun al MTS și MS nr. 535/1505/2021, publicat în Monitorul Oficial nr 775 / 11.08.2021 și prezentarea la înscriere a buletinului de analiză cu rezultatul testului negativ.

Persoanele vaccinate împotriva virusului SARS CoV-2 pt care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum și minorii (vârsta < 18 ani) sunt exceptați de la obligația testării.

Sportivii, arbitrii, antrenorii care sunt vaccinați, vor prezenta la înscriere adeverința de vaccinare (accesați site https://certificat-covid.gov.ro).

NOTĂ: regulile de access / organizare referitoare la COVID-19 sunt cele în vigoare la ora publicării prezentei invitații, putând suferi modificări în funcție de eventualele modificări / completări ale legislației.

La festivitatea de premiere este obligatorie purtarea de încălțăminte sport si dobok/trening de către sportivi (nu se acceptă premierea în alt echipament).

Programul de concurs va fi postat pe site și comunicat cluburilor cel mai târziu în data de 05.11.2021.

Înscrierea cluburilor la competiție și cântarul sportivilor se vor face pe bază de programare, urmând să fie consulate cluburile asupra orei sosirii în vederea stabilirii programului.


Print Friendly, PDF & Email

Detalii

Începe:
05/11/2021
Se termină:
06/11/2021
Categorii Eveniment:
, , ,

Organizatori

FRTKD
ACS JAGUAR ACADEMY MUREȘ – Tg. Mureș

Loc de desfășurare

Sala Sporturilor Tg. Mureș
Aleea Parcul Sportivilor, nr. 1
Târgu Mureș, Mureș
+ Hartă Google

Fără răspunsuri la "CUPA JAGUAR OPEN DE TAEKWON-DO ITF PENTRU JUNIORI III și II TG. MUREȘ, 05 - 06 NOV 2021"


  Dorești să spui ceva?

  Se acceptă puțin HTML