Regal de Taekwon-do la Cupa Europei de la Cluj Napoca

Weekend-ul trecut, intre 24 si 26 iunie 2016, Sala Polivalenta din Cluj Napoca a fost gazda unui eveniment sportiv de anvergura pentru sportul romanesc si european. Este vorba despre dublul eveniment: Cupa Europei la Taekwon-do ITF si Cupa Internationala  de Taekwon-do ITF pentru Copii si Cadeti. La eveniment au participat membrii conducerii Federaţiei Europene de Taekwon-do ITF, alături de oficialii Federaţiei Române de Taekwon-do ITF şi, nu în ultimul rând, Grand Master Wim Bos, 9 dan, din Italia, Directorul Tehnic al Federaţiei  Mondiale de Taekwon-do ITF:

 

“Maestrul Wim Bos s-a arătat foarte încântat de organizarea evenimentului şi a apreciat în mod special locaţia aleasă, punându-se chiar în discuţie organizarea în viitorul apropiat a Campionatului Mondial în România la Sala Polivalentă din Cluj Napoca. Cu atât mai mult cu cât, autorităţile locale au dat dovadă de o susţinere extraordinară, pentru care le suntem profund recunoscători. Apreciem în mod deosebit prezenţa Domnului Primar Emil Boc şi a Domnului Viceprimar Dan Tarcea la eveniment, pentru noi este foarte important să avem un astfel de sprijin pentru a ne dezvolta ca şi Federaţie atât la nivel naţional, cât şi internaţional şi pentru a deveni un punct de referinţă pe harta Taekwon-do-ului mondial”, a declarat Cosmin Oprescu, Preşedintele Federaţiei Române de Taekwon-do ITF.

Sâmbătă, de la ora 19.00, la ceremonia de deschidere oficială a evenimentului, a fost prezent Domnul Primar al Municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, însoţit de Domnul Viceprimar Dan Tarcea. Invitaţii au avut ocazia să asiste la o demonstraţie interesantă de Taekwon-do prezentată de sportivii clujeni pe podiumul central al Sălii Polivalente. În semn de recunoştinţă pentru implicarea în organizarea Cupei Europei, oficialii Federaţiei române şi cei ai Federaţiei europene i-au premiat în cadrul ceremoniei pe toţi cei care au făcut posibilă desfăşurarea acestui eveniment la cele mai înalte standarde. De asemenea, Preşedintele Federaţiei Europene de Taekwon-do ITF, Master Tadeusz Łoboda, a acordat diplome de mulţumire membrilor echipei de organizare a proiectului.

Competiţiile de Taekwon-do s-au bucurat de o prezenţă numeroasă a sportivilor din 15 ţări europene: Belarus, Bulgaria, Cipru, Franta, Georgia, Grecia, Ungaria, Israel, Italia, Moldova, Polonia, Romania, Rusia, Slovacia si Ucraina. Pe podiumul de premiere al Cupei Europei 2016, în urma punctelor acumulate pe parcursul competiţiilor de către cluburile sportive participante, au urcat:

 

Locul 1 – Lotul naţional de Taekwon-do ITF Ungaria

Locul 2 – Lotul naţional de Taekwon-do ITF Bulgaria

Locul 3 – PUMA Club Sibiu, România

 

Dublul eveniment a fost organizat de Federaţia Română de Taekwon-do ITF şi Federaţia Europeană de Taekwon-do ITF, cu sprijinul oferit de Primăria Cluj-Napoca şi  Consiliul Judeţean Cluj. Parteneri de eveniment: Clubul Sportiv Delta Cluj, Autotransilvania BMW, ANDU, GAMA, MADD Electronics. Maşina oficială a evenimentului a fost pusă la dispoziţie de BMW – Autotransilvania, Cluj Napoca.

 

Detalii şi imagini pe https://www.facebook.com/FRTaekwondoITF

 

Laura Popa 

Print Friendly, PDF & Email

Fără răspunsuri la "Regal de Taekwon-do la Cupa Europei de la Cluj Napoca"